sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Äänen lumoa Kantiksessa 15.11.

Äänen lumo -klubi Kantiksen alakerrassa veti paikalle aika hienosti väkeä. Esiintyjiä oli neljä, kalja maksoi 3,20 ja väleissä soi niin vähäeleinen jazz kuin vanha hiphoppikin.

Tapahtuman avasi painijanaamarin taakse piiloutunut The Hoopo. Samplerista irtosi hauskuutta Spede-sitaateista ties mihin ja keikka kantoi aikansa ihan kohtuullisesti. Loppua kohden homma kuitenkin kääntyi tylsähköksi eikä kuulijalle ollut tarjolal mitään ihmeitä. Ihan mukava avaus kuitenkin, ei siinä.

Taneli Tuomisen saksofonisoolosta ei antaumusta puuttunut, minkä saattoi arvata jo hänen Arabian kirjastossa joitain viikkoja sitten antamansa esityksen perusteella. Sen jälkeen, kun yleisö luuli miehen puhaltaneen viimeiset henkäyksensä lattialla maaten, irtosi energiaa vielä soittimen vaihtoon ja erikoisen putken puhalteluun. Keikka oli sinänsä soolohenkeensä nähden varsin pitkä, mutta klubin tunnelma - ihmiset puhuivat sumeilematta keikkojen päälle tutun hiljaa keskittymisen sijaan - mahdollisti esityksen venymisen ilman väsyttävää lopunodotusfiilistä.

Sitten lavalle nousi Kuupuu ja Jaska. Pitkästä, pitkästä aikaa tuli sellainen olo, että saundia tehdään livenä, äänilähteitä on paljon, niitä osataan käyttää ja lopputulos on äärettömän hieno. Keikka lähti suhteellisen nopeasti käyntiin ja Kuupuun nerokas Jonna Karanka yhdessä Jaskan (?; sivistykseni ei kanna pitkälle) kanssa loihti pian esiin erittäin hypnoottista, aidosti elävää ääntä jonka lähteenä oli niin samplet, pillit, rumpu tai kuin singing bowlkin. Mieleen tuli Alio Dien droonahtava toisto parhaimmillaan, mutta yhdistettynä rohkeaan kokeilevaan esitykseen. Loistosetti.


Menopankin räjäytti viimeinen, mutta kaikkea muuta kuin vähäisin akti joka osoitti, ettei Äänen lumossa rajoituta pelkkään taiteellisesti puolustettavampaan hienosteluun. Akahiljasen samplerista lähti pian niin hyvä meininki, etten muista sellaista kuulleeni sitten Synapscapen keikan vuonna 2005 (http://www.radiumclub.net/past.php). Hyvällä itseironialla liikkeellä olleen Akahiljasen vauhdikas ja mielettömän mukaansatempaava jytke toi paikoin mieleen Robin Storeyn (Rapoon) myöhäistuotannon ideat, mutta huomattavasti vähemmän jumittavassa hengessä. Taustamateriaalina toimi kaiketi niin tunnetumpi kuin vähemmän tunnettu tavara tanssimusiikista ties mihin ja samplerin soitto sujui loistavan käsityön hengessä. Kuinkahan usein Äänen lumon tapahtumissa yleisö intoutuu tanssimaan? Lopetan asiallisesti toteamalla, että ihan helvetin hyvää meininkiä alusta loppuun ja suuri kiitos aivan täysiä (tm) vetäneelle artistille.

HUOM! Kimmo Modig lisäsi CoSin sivuille kattavan kokoelman musiikkia tapahtumasta: charmofsound.org/media.html

Kuvien taiteellinen asettelu: bugittava blogspotin käyttöliittymä.

5 kommenttia:

Rene Kita kirjoitti...

Jaska on kuvasta päätellen Jaakko Tolvi, jonka n. miljoonaan projektiin lukeutuu rumpujen soitto yhtyeissä nimeltä Rauhan Orkesteri, Sir Trio, Pymathon, Master Qsh, Basamahat (tjsp.), sämpleily Semumuumiona sekä erinäinen häröily Lauhkeissa Lampaissa. Lisäksi olen tainnut nähdä hänet monen free-folk-yhtyeen riveissä ja rumpuduettoa soittamassa Chris Corsanon kanssa. Hengästyttävä mies. :)
Kiitos raportista. Tähän tuli linkki ooooo-listalle.

Antti kirjoitti...

Kiitoksia tiedosta, näemmä _suhteellisen_ aktiivinen kaveri :). Huomasin tässä, että lukihan miehestä informaatiota CoSin keikkamainoksessakin mutta huonosti tuli näemmä sekin tavattua etukäteen...

kmodig kirjoitti...

Live-ääntä keikalta löytyy os. www.charmofsound.org/media.html

kmodig kirjoitti...

Oho tajusin vasta nyt Akahiljne-arvion lukiessani uusiksi, että tuo Robin Storey on yhdestä kaikkien aikojen lempibändistäni, Zoviet Francesta. Kunnioitettava vertaus!

sexy kirjoitti...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


情色貼圖,色情聊天室,情色視訊,情色文學,色情小說,情色小說,臺灣情色網,色情,情色電影,色情遊戲,嘟嘟情人色網,麗的色遊戲,情色論壇,色情網站,一葉情貼圖片區,做愛,性愛,美女視訊,辣妹視訊,視訊聊天室,視訊交友網,免費視訊聊天,美女交友,做愛影片

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖