maanantai 10. marraskuuta 2008

Lyhyt keikkaraportti: Grey Park, PS ja Kosmoplovci 27.10.

Heti alkuun täytyy tunnustaa, että pamahdin aika pystymetsästä paikalle, eli Grey Parkia lukuun ottamatta en ole aivan varma kuka loppujen lopuksi olikaan kuka. Käytän siksi tässä varmuuden vuoksi artisteista selkeitä nimiä: Toinen keikka ja Kosmoplovci-sekä-ehkä-joku-muu-tyyppi. Jälkimmäiset eivät kuitenkaan kaiketi osaa suomea, joten toivottavasti vältyn loukkaamasta ketään.

Grey Park soitti minun onnekseni varsin hillittyä, miellyttävää hälyä ja neljän hengen poppoo eri äänilähteineen (nauhoista laptopiin ja muuhun perustavaraan) loihti esiin todella eläväistä, seurattavaa ja tunnelmallista ääntä. Huonosti sijoitettu, koko huoneen sähköt katkaiseva valokatkaisin mahdollisti erään australialaisen (?) vieraan lyhyen osallistumisen settiin. Mukaan tarttui myös 267 Lattaajjaa -sarjan kotikutoinen CD-R A Final Exam for a Agent, jolla Grey Park tuntuu olevan liikkellä suhteellisen viihteellisessä hengessä (sis. mm. Matti Nykäs-coverin!) . Levylle mahtuu kyllä muutama mielekkäämpikin raita, eikä sen hankkiminen montaa euroa lompakkoa keventänyt.

Toinen keikka ei oikein auennut. Laptopista kantautui hiljaisella volyymillä ihan mukavaa päännyökytystavaraa kivoin nintendosaundein mutta sellaisen kuunteleminen ilman mitään liven, improvisaation tai muun tuntua hiljaa lattialla istuen ei ole kovin kiinnostavaa muutamaa ensiminuuttia kauemmin.


Kosmoplovci-sekä-ehkä-joku-muu-tyyppi alkoi ihan kohtuullisella, teollisella ja synteettislähtöisemmällä hälyllä mutta Murphyn laki puuttui pian peliin: ensin kärähti toinen kaiutin, sitten vahvistin alkoi vängätä vastaan. Pariin kertaan uudelleen aloitettu keikka ei dark ambientahtavan saundinsa puolesta viehättänyt allekirjoittanutta kovin paljoa muutenkaan, mutta tässä saattaa olla kyse paljolti henkilökohtaisista preferensseistäkin. Vaikea kuitenkaan arvioida, sillä toimivalla kalustolla olisi kuuntelukokemuksesta voinut saada huomattavasti enemmän irti.

Itse keikkapaikka, entisen tai tulevan taidegallerian kellari Oksasenkadulla, oli pienestä koostaan huolimatta aika tunnelmallinen ja underground-henkeä puhkuva paikka jossa sopisi näkevän tällaista osastoa jatkossakin. Olisi muutenkin mukava nähdä lisää tällaisia pieniä keikkoja järjestettävän, varsinkin kun Improvhelsingistäkään ei ole kuultu enää aikoihin...

P.S. Grey Parkin voi nähdä seuraavan kerran ainakin Juuso Paason järkkäämässä konserttisarjassa Arabian kirjastolla 13.11. klo 19. Vapaa pääsy.

Ei kommentteja: