keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Ääni on vapaa!

Toivottavasti yhden käden sormilla laskettavat lukijani eivät ole vielä vaipuneet syvään epätoivoon kirjoitustaukoni takia. Olen laiskuuteni lisäksi missannut viimeisen kuukauden ajalta kaikki konsertit ja tapahtumat (mm. Potlachin ja Experimental Eveningin) joten sanottavaakaan ei ole ollut. Tulevana viikonloppuna kivaa ääntä olisi tarjolla erityisesti Jyväskylässä . Helsingistäkin löytyy melskettä, ainakin lauantaina Korjaamolta .

Ihmisäänen pimeämpääkin (?) puolta loistavasti viime vuosina esilläpitänyt Suomen kurkkulaulajat ry järjesti 20.1. kaikille avoimen vapaan äänen illan Hakaniemessä. Illan vetäjinä toimivat Morten Abildsnes ja Pipa Paljakka jotka sekä kouluttivat osallistujia kurkkulaulun alkeissa että kävivät läpi tuvalaisen kurkkulaulun tyylejä ja tekniikoita. Kaksituntinen sujui loistavasti ja kurkkulaulukokemattomatkin saatiin hyvin mukaan oppimaan. Hyvin ohjatun tilaisuuden ilmapiiri antoi kurkkulaulukokemattomillekin riittävästi rohkeutta laulaa harjoituksia yksin koko joukon kuullen mikä on suomalaisissa tapahtumissa ehkä harvinaista. Osallistujaporukka oli mukavan heterogeeninen ja kaikki saivat varmasti jonkinlaisen omakohtaisen kokemuksen siitä, miten kurkkulaulu syntyy ja miten sitä voisi alkaa harjoittelemaan.

Noin tusinan ihmisen ringissä harjoitteleva porukka tuottaa todella jännittävää ääntä. Yhdessä ja yhtäaikaisesti pöydän ääressä tehtyihin harjoituksiin kuului niin apinamies-murahduksia, kummituskähinöitä kuin tasaista oo-vokaalin tuottoakin, ja kuten kuvitella saattaa, syntyvä äänimaisema on jotain sanoinkuvaamattoman omaperäistä. Ihmisiä kannustettiin harjoittelemaan laulua omalta korkeudeltaan mikä loi ihastuttavan dissonantin massan kaikkien päästyä vauhtiin hieman eri lähtösävelistä. Myöhemmin jokainen siirtyi omille nurkilleen treenaamaan harjoitusten pohjalta itselleen otollisinta tekniikkaa ja ohjaajat (apunaan myös yhdistyksen aktiivi Alfa Paajes) kävivät neuvomassa lyhyen yksityisopetuksen merkeissä. Tästä syntyi hauska ilmiö: kymmenen metrin päässä joku mörisee syvää oooöööyyy-mantraansa uudelleen ja uudelleen, toisaalla taas soi hiljainen kähistely ja toistuvat yritykset osua oikeille äänihuulille.

Innokas yhdistys on tuomassa kohta suomeen Tuva Kyzy -naisyhtyeen opastamaan uusia ja vanhoja kiinnostuneita kurkkulaulun saloihin ja mukaan pääsee ilman tähän astista kokemustakin. Tätä varten järjestetään kaksi esiopetteluiltaa ja varsinaista opetusta on tarjolla myös kahtena päivänä maaliskuussa. Koska tämänkin tapahtuminen on kiinni siitä likaisesta ja ikävästä asiasta nimeltä raha, ilmoittautujien määrä on paljolti se tekijä jonka avulla he päättävät voidaanko laulajia Tuvasta tuoda. Tarkemmat tiedot tuolta:

http://www.kurkkulaulajat.fi/index.php?lang=fin&top=01&sub=02

Suosittelen lämpimästi kaikille ihmislajiin kuuluville (ja osallistun tietty itsekin ellei pakottava este osu tielle) . Toivottavasti saadaan myös konsertti, Tuvan Tyttäret rulettaa!

1 kommentti:

sexy kirjoitti...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


情色貼圖,色情聊天室,情色視訊,情色文學,色情小說,情色小說,臺灣情色網,色情,情色電影,色情遊戲,嘟嘟情人色網,麗的色遊戲,情色論壇,色情網站,一葉情貼圖片區,做愛,性愛,美女視訊,辣妹視訊,視訊聊天室,視訊交友網,免費視訊聊天,美女交友,做愛影片

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖