tiistai 25. marraskuuta 2008

Boring as Fuck 22.11.Viime lauantain Boring as Fuck -klubilla saimme ensin seurata 00130-gallerian videokoostetta. Täytyy myöntää, että tarkkailin kangasta aika sivusilmällä joten en oikein kehtaa mennä sanomaan videoista mitään (huonosti seurattuna eivät ainakaan säväyttäneet). Kantiksen lounaspuoli toimi kaiken kaikkiaan paikkana aika heikosti monestakin syystä. Ensinnäkin se on kirkkaine valaistuksineen kaikkea muuta kuin tunnelmallinen. Toiseksi, äänentoisto oli voimaton ja hiljainen – syy tähän liittyy kylläkin Kantikseen, tai oikeastaan rakennuksen asukkailta tulevien valitusten pelkoon, kuten joku ooooo-listalla tiesi kertoa. Kolmanneksi (kuten joku ehtikin Findustrialissa jo mainita), vaikka tila ei olekaan mikään pieni kellarinnurkka, voisi juttelun yrittää pitää edes hieman matalammalla tasolla keikkojen aikana. Jos äänentoisto olisi saanut huutaa tosissaan, olisi puhekin jäänyt häiritsevyysrajan alapuolelle, mutta nyt keikkoja taustoitti tasainen sorina.

Haaren keikka näytti jakavan mielipiteitä sähköpostilistoilla, ja itse kallistun lähinnä paljon toistellun mukava perusveto -mielipiteen kannalle. Ilman vahvaa äänentoistoa lyhyehkö (vaiko vain siltä tuntunut?) keikka jäi vaille erityistä vaikutusta laadukkaasta äänenteosta huolimatta.

Seuraavana esiintynyt Haeretici 7o74 (Niko Skorpio & Ovro) oli hyväntuoksuisten suitsukkeiden sävyttämine rituaalitunnelmointeineen paikoin ihan perusmiellyttävää ambientia, paikoin kuitenkin astetta kunnianhimoisempaa yritystä ja tavallista esitetympää settiä. Jotenkin heidän saundinsa ei kuitenkaan purrut minuun erityisen vahvasti vaikka joukossa oli ihan hienojakin hetkiä.

Yksin vetäessään Niko Skorpion setti toimi paremmin. Mukana oli tyylikkäitä biittejä ja meno oli kaiken kaikkiaan tunnelmallisempaa, joskin kokonaisilmeeltään edelleen hieman vaisua. Tähän vaikuttanee kyllä myös jo aiemmin parjattu, tylsän hiljaa pihissyt äänentoisto. Itse en myöskään ole pitkien puhejulistusten tai muidenkaan rituaalimantrojen suurin ystävä, mutta tämä on ehkä osana sitä henkilökohtaisten preferenssien tasoa joka tätä nykyä vetää minua muutenkin kauemmaksi dark ambientin/vast. maneereista. Ei siinä, maneerinsa ne muillakin tyylisuunnilla on...

Ei kommentteja: